Sprickrussling – ny svamp för Västmanland.

Sprickrusslingen i gräs i naturbetesmark. Vinterängshagen 7/10 2014. Foto: Lars Bsenko

Sprickrusslingen i gräs i naturbetesmark. Vinterängshagen 7/10 2014. Foto: Lars Bsenko

Under menyn Naturen/Nya arter för Västmanland redovisar vi arter som inte tidigare rapporterats för länet enligt Artportalens databas. Vid ett besök i Vinterängshagen den 7 oktober dokumenterade jag en liten skivling som jag först trodde var bandad navelrödling men en undersökning i mikroskopet visade sig att det var sprickrussling. Enligt Artportalen är den inte tidigare rapporterad från länet. Mer information om sprickrusslingen finns i vårt bildarkiv.
Länk: Sprickrussling

Lars Bsenko

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.