Ugglekvällen

En grå men vindstilla kväll borde vara perfekt för ugglor. Vi var fem personer som gjorde en runda sydväst om Surahammar för att lyssna av nattens ljud. Eftersom rapporteringen av ugglor på Artportalen varit dålig så blev det lite av en chansning. Första anhalten blev Brinken, som enligt en av deltagarna skulle vara helsäkert för sparv- och kattuggla. Vi gick upp mot åkrarna som omger huset och hästarna blev väldigt upprörda och frustade väldeliga men det kanske var mot oss även om vi tänkte att det kunde vara rovdjur. Hur som helst sågs en räv men hördes ingen uggla. Vidare mot Västsura sedan Baståsen där en kattuggla hoade två gånger, sedan Gia-gården där skumma ljud hördes. De identifierades dock som hägrar som kivades litet i natten. Till sist Dalbacken där vi gjorde upp eld och grillade. Såväl djurkorv som sojakorv avnjöts vid brasan före hemresan. Uggleutbytet blev ju lite magert trots den fina kvällen. Smågnagarna har haft en tuff isig vinter och ugglorna ligger kanske därför i brist på föda lite lågt.

Lise-Lotte Norin

Ugglekvällen den 12 mars. Grillbrasa vid Dalbacken. Foto: Einar Marklund

Ugglekvällen den 12 mars. Grillbrasa vid Dalbacken. Foto: Einar Marklund.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.