Fåglar, fåglar, fåglar

I Virsbo konsthall pågår under tiden 2 – 24 juli en utställning med målningar, fotografier och skulpturer av fåglar.

Dan Zetterström är en av världens främsta fågelmålare, illustratör till boken Fågelguiden och flera andra fågelböcker. Hans böcker har sålts i miljonupplagor och tryckts på 19 olika språk. Han har också designat svenska frimärken och vykort. Dan ställer ut målningar tillsammans med sin bror Bill, fågelfotografen Stefan Oscarsson och fågelskulptören Christer Svensk. Christer Svensk är välkänd bland naturintresserade i länet som en eldsjäl som bland annat ansvarat för naturskolan Asköviken och tillsynen i naturreservatet. Efter pensionering ägnar han sig helhjärtat åt att snida fåglar.

Fick på vernissagen en liten pratstund med Dan Zetterström som jag haft förmånen att ha som reseledare på en fågelresa till Namibia för 20 år sedan. Han mindes mig och Lise-Lotte mycket väl och kunde återberätta detaljer från resan som för länge sedan försvunnit i mina hjärnskrymslen. Det fantastiska minnet förklarar han beror på att han är van att fokusera på detaljer för att kunna åstadkomma sina målningar!

Rekommenderar ett besök på Virsbo Konsthall för att bese verkligt högklassiga målningar, fotografier och skulpturer av fåglar.

Einar Marklund

DanZ

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.