Vinterfåglar inpå knuten 26-29 januari

Sveriges Ornitologiska Förening, numera Birdlife Sweden, anordnar varje år en fågelbordsräkning den sista helgen i januari. Man deltar genom att registrera sig och rapportera på en särskild hemsida. I år har man möjlighet att vinna en fågelskådarresa till Island om man deltar. Det är enkelt – man håller koll på sitt fågelbord och rapporterar det största antalet för varje art som man ser under helgen.

Mer information om fågelbordsräkningen finns hos Birdlife Sweden, https://vinterfaglar.se/ där man kan anmäla sig och sitt fågelbord. Observera att man kan ladda ner en app till mobilen där man kan rapportera.

Så anmäl dig och slå dig ner vid köksfönstret eller vid någon annan matning och räkna och rapportera.

Och även om du inte räknar och rapporterar så glöm inte att ge vinterfåglarna mat!

 

Välbesökt fågelbord. Foto: Einar Marklund

Kommentera

1 thoughts on “Vinterfåglar inpå knuten 26-29 januari

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.