Örnräkningen i Lisjö

Idag, lördag 1 mars, har vi i Naturskyddsföreningen deltagit i den årliga örnräkningen, som genomförs från ett antal utkiksplatser runtom i Mellansverige. Arrangör: Fältstationen Rördrommen i Sörmland. Vädret var trist, gråmulet, disigt och stundtals snöglopp i luften, + 2 grader, barmark, svag  vind från no. Två havsörnar bjöd oss på underhållning av första klass. Annat som sågs var fjällvråk, varfågel, 59 sädgäss, 9 sångsvan och 1 kanadagås. Innan hemfärd sög vi i oss av granskogens celebriteter vid Hästlösa; bombmurkla och rökpipsvamp. Där kunde vi konstatera att Sveaskog i vinter vidtagit skötselåtgärder för att rädda hasselbuskarna och därmed rökpipsvampen på lokalen. Det gladde oss!

Tom och Jesper

Kommentera

1 thoughts on “Örnräkningen i Lisjö

  1. OBS! Utgår ifrån att det är länsstyrelsen som initierat skötselåtgärder på rökpip-lokalen vid Hästlösa, i samråd med Sveaskog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.