Fåglar ute och inne

Du som gillar att titta på fåglar har säkert uppmärksammat att de första vårfåglarna anlänt till Surahammar denna tidiga vår. Otaliga sångsvanar har dragit förbi på väg till häckningsplatserna i norr och i Gnien finns just nu salskrake och stjärtänder bland hundratals andra rastande fåglar.  Stor är chansen att också få se havsörn. Vid Gnien kommer du nära fåglarna om du står vid Högbyladan sydväst om sjön (invid Lisjövägen) eller besöker fågeltornet på östra sidan.

Även inomhus kan du skåda på fåglar om du besöker biblioteket i Sura. Där finns en utställning av Lars Bergkvist (foto) och Ing-Marie Lindahl Bergkvist (oljemålning) som visas fram t o m 31 mars. Särskilt en bild på sångsvanar fastnade i minnet – oerhört stämningsfullt fångad av fotografen.

Tom Sävström (Bild: Sångsvan, Gnien 9/4 2013. Foto: Lennart Eriksson).

SångsvanLennart

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.