Fagning vid Muren

I näst intill sommarväder med full sol och 18 grader varmt i skuggan fagade vi ängen vid Muren. En gärdsmyg sjöng energiskt från hygget – man undrar alltid över hur det kan finnas så mycket ljud i en så liten kropp (9 gram). Tre tranor trumpetade från åkern söder om ängen. En skogssnäppa spelflög. En grönsnabbvinge satt stilla på ett likaledes grönt blad innan den försvann i en blink. På väg från ängen åkte vi norrut och beskådade en mosippeplanta med elva blommor och fyra småplantor. Ett avskalat förna- och humustäcke är tänkt att bli framtida växtplats för flera mosippor.

Lise-Lotte

Ängen fagas av Lise-Lotte Norin, Tom Sävström och Lars Bsenko. Muren 26/4 2014. Foto: Einar Marklund

Ängen fagas av Lise-Lotte Norin, Tom Sävström och Lars Bsenko. Muren 26/4 2014.
Foto: Einar Marklund

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.