Projekt – Naturbetesmarkernas mångfald

Naturbetesmark i Gammelby, Virsbo, 23/9 2012. Foto: Tom Sävström

Naturbetesmark i Gammelby, Virsbo, 23/9 2012. Foto: Tom Sävström

Naturskyddsföreningen i Surahammar har fått ett projektbidrag från riksföreningen på 10000 kronor.
Pengarna ska användas till ett projekt där vi avser sprida information om natur- och kulturvärdet som förknippas med våra fina betesmarker i Surahammar. I en särskild rapport ska några av de finaste naturbetesmarkerna presenteras i text och med bilder, som bygger på de inventeringar vi gjort. Andra sätt att nå ut med information blir via utställning, skyltar och möten och aktiviteter, främst ute i hagmarkerna. Målet med projektet är att göra naturvärdena mera kända för mark- och djurägare, politiker och en bredare allmänhet. I förlängningen hoppas vi kunna bevara och utveckla hagmarkerna i Surahammars kommun. På hemsidan kommer vi löpande rapportera om projektet.
Tom Sävström

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.