Mötet 15/10 – Ängssvampar i Dalarna

Vi puffar för mötet den 15/10 i Hembygdsgården. En av landets främsta ängsmykologer, Anders Janols från Idkerberget, visar bilder och berättar om en inventering av ängssvampar i Dalarna och hur dessa marker sköts och hur de kan bevaras för framtiden. Under de senaste 30 åren har slåtterängarnas och naturbetesmarkernas ekologi och artrikedom kommit att uppmärksammas inom såväl forskningsvärlden som hos den naturintresserade allmänheten. Omfattande kartläggning har lett fram till insikten att de sista resterna av dessa unika gamla fodermarker lever ett mycket utsatt liv idag och kraftåtgärder fordras för att de inte alldeles ska gå förlorade för oss. Problemen känns igen även från Surahammars kommun. Välkomna till ett temamöte om ängs- och hagmarker!
Styrelsen

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.