Nyårsvandringen

Några tappra själar ställde upp på nyårsvandringen från Stenhuset till Kohagen. Redan vid Stenhuset sågs två flockar om tillsammans ca 75 grönfinkar. Vid Naturskyddsföreningens fågelmatning 4 bofinkar, 4 domherrar, 1 nötväcka och ett antal talgoxar och blåmesar. I alarna längs ån 200 grönsiskor och 50 gråsiskor. Vid Sättbron tigger 50 gräsänder mat från förbipasserande. Dock visade sig ingen strömstare. Det hade snöat under natten så promenaden blev snöpulsning.

Lotta Norin

Kolbäcksån vid Sätten. 11/1 2015. Foto: Einar Marklund

Kolbäcksån vid Sätten. 11/1 2015. Foto: Einar Marklund

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.