Dags räkna fågelgästerna vid våra matningar

Koltrast, hane, vid fågelmatning, Stenbovägen 12, Surahammar, 21/1 2015. Foto: Tom Sävström

Koltrast, hane, vid fågelmatning, Stenbovägen 12, Surahammar, 21/1 2015. Foto: Tom Sävström

Talgoxe vid fågelmatning, Stenbovägen 12, Surahammar, 21/1 2015. Foto: Tom Sävström

Talgoxe vid fågelmatning, Stenbovägen 12, Surahammar, 21/1 2015. Foto: Tom Sävström

År 2006 startade SOF (Sveriges ornitologiska förening-BirdLife Sverige) fågelräkningen vid våra fågelmatningar runt om i hela landet. Kommande helg, från 23/1 – t o m 26/1, pågår årets räkning. Sedan starten har talgoxen varit den talrikaste fågelbordsgästen. Även pilfinken har uppträtt vanligt. Du kan stickprovsräkna under en dag och anger då högsta antalet av en art du ser vid ett tillfälle. Du kan också räkna under en hel timme. Om du deltager i räkningen, försök räkna på samma sätt varje år.
I bifogad länk http://www.sofnet.org/sof/nyheter/2015/ladda-fagelmatningen-pa-fredag-borjar-vi-rakna!/kan du läsa mera om vilka regler som gäller och om hur du rapporterar. Det går också bra att kontakta undertecknad om du funderar över något. Tel: 070-5845909.
Tom Sävström

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.