En vacker En i Usträngsbo

Vy över Usträngsbo, 23/1 2015. Foto: Tom Sävström

Vy över Usträngsbo, 23/1 2015. Foto: Tom Sävström

I talltitans skog, biotopskyddad. Usträngsbo, 23/1 2015. Foto: Tom Sävström

I talltitans skog, biotopskyddad. Usträngsbo, 23/1 2015. Foto: Tom Sävström

 

En vacker En i Usträngsbo, beundrad av Torbjörn. 23/1 2015. Foto: Tom Sävström

En vacker En i Usträngsbo, beundrad av Torbjörn. 23/1 2015. Foto: Tom Sävström

Strömstarens vintermiljö i Usträngsbobäcken, 23/1 2015. Foto: Tom Sävström

Strömstarens vintermiljö i Usträngsbobäcken, 23/1 2015. Foto: Tom Sävström

Vilken vinterdag det varit idag, 23/1 2015. Då har vi undertecknade varit ute och njutit i fulla drag i den anrika byn Usträngsbo och dess omgivningar. Vi har fascinerats av gårdsmiljöerna, byggnaderna, hagmarkerna, boträden, meandrande bäcken, stenbron, tjärdalen, spillkråkornas ”vårkänslor” – ja, upplevelserna och synintrycken har varit fulländade. Hela byn borde K-märkas! Det är så vackert där, fotomotiven har passerat revy. Historiken har fängslat oss. ”Österängsby” har blivit Usträngsbo. Stockbyggnader, de äldsta i trakten, med omålat virke, har invaderats av sällsynta sotlavar och nållavar. En vacker 6 m hög pyramiden, Juniperus communis, pryder hagmarken. Strömstaren i bäcken, talltitan i den biotopskyddade tallskogen och den värmande grillbrasan i skogsbrynet fulländade dagens upplevelser! Nu hoppas vi på två månaders skidvinter. Till sist vänder vi oss till alla med fågelintresse, glöm inte räkna fågelgästerna vid fågelborden i helgen! (Se föregående inlägg).

Tom Sävström och Torbjörn Holmstedt

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.