Livat i holken i Kohagen

Fåren på plats i vacker miljö i Kohagen, 26/5 2015. Foto: Tom Sävström

Fåren på plats i vacker miljö i Kohagen, 26/5 2015. Foto: Tom Sävström

Hushumla på väg in i sin holk, Kohagen 26/5 2015. Foto: Tom Sävström

Hushumla på väg in i sin holk, Kohagen 26/5 2015. Foto: Tom Sävström

För en vecka sedan släppte Stefan Bjurstedt sina får i Kohagen och en bit in i juni brukar Ridskolans hästar vara på plats. Så ännu ett år hävdas Kohagens betesmarker, till glädje för mångfalden av växter och djur och för oss tvåbenta besökare. Var ner och förevigade fåren i den vackra miljön och möttes också av ett gäng fjärdeklassare från Tuppkärrsskolan som hade friluftsdag i hagen. Och i en fågelholk i den gamla granskogen vid Magforsen var det regelbunden trafik på hushumlor som gärna bor i holkar. Annars var det sångarna som förgyllde tillvaron, särskilt den skönsjungande svarthättan. Kohagen är ett tätortsnära, och av Suraborna, välbesökt naturområde, som varit reservat i 22 år. Och visst är det ett fantastiskt stycke svensk natur.
Tom Sävström

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.