Att läsa: Svamprapport från brandområdet

Vargmjölk på bränd tallstubbe, Gatmossen, Västerfärnebo s:n, 11/7 2015. Foto: Tom Sävström

Vargmjölk på bränd tallstubbe, Gatmossen, Västerfärnebo s:n, 11/7 2015. Foto: Tom Sävström

Nu finns en svamprapport från det stora brandområdet i Västmanland inlagd under menyn Skogsbranden. Rapporten bygger på de svampar som rapporterats i Artportalen fram till och med 18 augusti 2015. Bland annat har nio nya arter för Västmanland påträffats. Förhoppningsvis fortsätter svampintresserade att besöka området framöver, vilket kan leda till flera nya eller på annat sätt intressanta svampfynd. Men just nu handlar det mera om ”torrsim” på brandfältet, men efter sol kommer regn, kommer svamp . . . .

Tom Sävström

Kommentera

2 thoughts on “Att läsa: Svamprapport från brandområdet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.