Insyn i fåglars liv

Här ett tips om en intressant hemsida, där fast monterad livekamera visar livet i fåglarnas mest känsliga liv. Du kan följa vad som händer i ormvråkens, havsörnens och svarta storkens bo. En fantastiskt spännande upplevelse. Länk: looduskalender.ee Men glöm inte att ta vara på denna tid i våra egna hemmamarker, som just nu sjuder av liv. Besök Gnien, Lisjö ängar, Västersjön eller varför inte en promenad på Bruksleden. Alltid händer något intressant i skog och mark denna tid. Och ett svamptips ger vi gärna. Just nu ett särskilt vackert exemplar av svavelticka på ask i Bruksparken, Surahammar. Andra spännande observationer av växt och djurlivet i Surahammars kommun kan du följa på det internetbaserade rapportsystemet Artportalen.se.

Vackert exemplar av svavelticka på ask, Bruksparken Surahammar, 21/5 2016. Foto: Tom Sävström

Vackert exemplar av svavelticka på ask, Bruksparken Surahammar, 21/5 2016. Foto: Tom Sävström

 

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.