Alla naturvänner tillönskas en God Jul och ett Gott Nytt År 2017!

Sidensvansar och björktrastar drar fram i vinterlandskapet på födosök. Dalskogen, Surahammar, 11/12 2016. Foto: Tom Sävström

Spången i Ramnäs får en behövlig upprustning. Foto: Tom Sävström

Det finns mycket att uppleva just nu ute i skog och mark, inte minst i vår tätortsnära natur, där öppet vatten drar till sig strömstarar och övervintrande gräsänder. Under julmånaden är vi många som uppmärksammat och förundrats över flockar med sidensvansar och björktrastar som uppträtt i stora antal i och kring tätorterna, där de tagit för sig av bär och frukt. I Naturskyddsföreningen glädjer vi oss åt att Naddennäset nu blir naturreservat. Gammal barr- och blandskog på en halvö mellan Stora och Lilla Nadden i Ramnäs. Ungefärlig areal 122 ha, det mesta produktiv skogsmark. Glädjande är det också att Surahammars kommun beslutat att rusta upp spången i Ramnäsforsen. Vi har många populära, trevliga och spännande promenadstråk kring våra tre tätorter, något att ta vara på nu i juletider.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.