Ny svamprapport från brandområdet

Bland mossor, vackra blommande fält av mjölke, lövsly och andra växter kunde man under 2016 även finna en hel del svampar. Vi publicerar nu vår andra svamprapport från det nära 14000 hektar stora brandområdet i Västmanland. I rapporten (Brandsvampar 2016 Hälleskogsbrännan) kan du läsa om vilka brandsvampar som var vanligast på det stora brandfältet under 2016, om murklor och annat intressant. Förvånansvärt var att så få skålsvampar uppträdde under året, i jämförelse med första året efter branden. Exempelvis lyste stybbskål med sin frånvaro, en art som under 2015 dominerade antalsmässigt över stora markområden. Det blir spännande att följa vad som händer på svampfronten i brandområdet kommande åren. Rapporten hittar du under menyn Skogsbranden.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.