Ut och upplev!

Spår av varg och räv, sida vid sida, en bra jämförelse i spårstorlek. Surahammar, 22/11 2017. Foto: Tom Sävström

Just nu råder utmärkta förhållanden med spårsnö i markerna. Träffade idag, 22 november, på ett dygnsgammalt spår av varg på en skogsbilväg i Surahammars kommun. Det är intressant och spännande att ta en promenad ute i tassemarkerna när spårsnön kan berätta om djurens rörelser i skog och mark. På min rutt idag noterade jag också rådjur, skogshare, ekorre, vildsvin och ett och annat spår av smågnagare. Visar en bild med spår av varg och räv sida vid sida. Vargens spår är betydligt större än rävens. Ut och upplev och hör gärna av dig med bilder och berättelser från vinterlandet.

Tom Sävström

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.