Nu kommer svamparna

Björksopp och Stensopp (Karl-Johan) sida vid sida. Arrangerad bild. Foto: Tom Sävström

Karl-Johan, med nuvarande svenska namnet stensopp, är en av de mest populära matsvamparna som du kan finna i våra skogar. Den är på gång nu i markerna. Verkar som svamparna svarat upp på de 70 mm regn vi fått över Surahammar i augusti månad. Du hittar denna delikatess i såväl barr- som lövskogar. Den uppträder tidigt på säsongen och kan hittas nu. Svamp gynnas av regn och värme. Den torra sommaren 2018, saknar betydelse för svamptillgången om hösten. Regnet är förutsättningen. Nu hoppas vi på mera regn och fortsatt värme, då kan det bli riktigt bra svampår! Ut och plocka! 

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.