Mästerliga ugglebilder på Suras bibliotek

Nu i september visas en fotoutställning på Suras bibliotek med motto ”Ugglor i mossen”. Det är Harald Eriksson, Ramnäs, som i bild presenterar 7 arter ugglor han träffat på i Surahammars kommun. Några av bilderna är från slutet av 1950-talet och tidigt 60-tal. För varje bild anges bland annat vilken kamerautrustning och film som använts. En bild visar en pärluggla som mitt i natten anländer till boet i en torraka, tagen med dåtidens bälgkamera och blixt. De 40-talet bilderna förmedlar unika möten och upplevelser med skogens ”troll”. Som betraktare får du verkligen se in i ugglornas skarpa, men också vänliga blick!

Tom Sävström

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.