Samma revir – samma råbock

Råbock, Sörby Ramnäs, 12/4 2015. (Bilden är delförstorad). Foto: Stefan Lindgren.

Råbock i havreåker, Sörby Ramnäs, 12/8 2017. Foto: Tom Sävström

I mitten på april 2015 tog Stefan Lindgren en bild på en fin råbock på en åker i Sörby, Ramnäs. Hornen måste varit tämligen nyfejade. Den gick där tillsammans med sin familj, get och två smaldjur, (smaldjur är 1-åriga kid). Drygt två år senare, augusti 2017, tog jag en bild på råbock i en havreåker, på samma plats i Sörby som Stefan tog sin bild. Hornens utseende påminner om varandra, så det kan vara samma bock som varit trogen sitt revir. Hoppas denna praktfulla råbock är vid liv och fortfarande härskar i sitt revir.

Tom Sävström

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.