Stoppa skogsskövlingen – nu!

Gammal, olikåldrig skog skyddad i reservat. Tordyveln, Ramnäs, 28/4 2021. Foto: Tom Sävström

Orrsjömossen, Virsbo, 4/3 2017. Foto: Tom Sävström

Om kalhuggningen av skog tillåts fortsätta skadas den biologiska mångfalden i skogen för mycket lång tid framöver, flera hundra år. Plantagerna av gran och tall kan aldrig ersätta den gamla, olikåldriga barrblandskogen. Skogar i vår hemkommun Surahammar avverkas i en rasande takt. Det blir i reservaten gammal skog kan upplevas av våra barn och barnbarn. Läget för växter och djur i skogen är allvarligt och värre blir det. Skogsnäringen måste genast sluta skövla de sista resterna av gammelskogar och övergå till att endast avverka de områden som redan förstörts, plantagerna. Åk gärna ut på skogsvägarna för att själva se hur hemskt det ser ut! Läs också debattartikeln från Aftonbladet nyligen, av Sebastian Kirppu, aktiv i Naturskyddsföreningen. Politikerna har en rejäl hemläxa att göra. Länk till debattartikeln i Aftonbladet: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/kRgnPQ/vakna-politiker–vart-skogsbruk-inte-hallbart

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.