God Jul och Gott Nytt År 2022! tillönskas alla naturintresserade.

Räven raskar över isen …. Foto: Lennart Eriksson


Lagom till jul har några centimeter snö fallit. Och minusgrader har utlovats några dagar framåt. Helt perfekt för att ut och leta spårtecken i nysnön. Det mesta av rönnbären har förtärts av trastar, sidensvansar och tallbit, men kan med tur ses fortfarande. Ett annat tips är att besöka öppet vatten i ån, med chans till strömstare, kungsfiskare och övervintrande änder. Eller ett besök vid någon fågelutfodring. En fjällvråk ambulerar mellan Gnien, Storängen och Hovgårdsgärde och örnspaning brukar kunna löna sig i dessa tider. Ut och upplev!

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.