Järpen – svår hitta i skogen

En stund på morgonsidan den 6 april försökte vi finna järpen på vandringen genom skogen till vårt fågeltorn vid Norrsjön. Där har järpe setts vid några tillfällen tidigare och biotopen med fuktig blandskog, gran, björk, klibbal är passande. Observationer av järpen i skogen är normalt korta ögonblicksmöten, då fågeln stöts upp och skyggt flyger undan, dessutom nästan alltid i tät skog. Det blev ingen järpobs , men vi såg en hel del andra fåglar från tornet och vid Lisjö ängar, där vi även besökte en varggrop, belägen på en moränhöjd i åkerholme. Vi fem som var med var nöjda med utflyktens tilldragelser. På Artportalen kan du se vilka fåglar vi spanade in.

Tom och Jesper

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.