Dags för slåtter i Muren

Brudsporre på vår slåtteräng i Muren, 25/6 2014. Foto: Tom Sävström

Brudsporre på vår slåtteräng i Muren, 25/6 2014. Foto: Tom Sävström


Den 24 augusti slår vi vår äng i Skogsmuren. Vi sköter ängen för att den traditionella ängsfloran ska finnas kvar. På våren tar vi bort gammalt växtmaterial, löv och kvistar. På eftersommaren slåttrar vi ängen och fraktar bort gräs och andra växter. Målet är att göra marken näringsfattig eftersom ängsväxterna då får en chans att trivas. Om marken får växa igen och dött växtmaterial samlas och förmultnar år efter år blir marken rik på näring och andra högvuxna kvävegynnade växter tar över. Hjälp till med årets lieslåtter! Tillsammans gör vi slåttern till en fest. Det ger brudsporren, jungfrulinet, slåtterfibblorna och den vitfläckiga guldvingen en chans. Du är välkommen att medverka. Lie och räfsa finns att låna.
Tom Sävström

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.