Slåtter i Muren 2014

 

 

Slåttergänget tar matpaus i Muren, 24/8 2014. Foto: Tom Sävström

Slåttergänget tar matpaus i Muren, 24/8 2014. Foto: Tom Sävström

 

Grön vårtbitare, hona, i slåtterängen i Muren, 12/8 2014. Foto: Tom Sävström

Grön vårtbitare, hona, i slåtterängen i Muren, 12/8 2014. Foto: Tom Sävström

Årets ängsslåtter i Muren har ägt rum, (24/8). Det var mulet på morgonsidan och fuktigt i gräset efter senaste regnskuren, så liebladet bet bra, även om liljekonvaljbladen var lite mariga att skära av. Dock inte så sega som staggtuvorna i vår äng. Vi sparade som vanligt bestånd med blommande ängsvädd till humlor och fjärilar, ytor som vi får slå vid senare tidpunkt. Lotta hade fixat en riktigt smarrig smörgåstårta med räkor och som extra krydda bjöds slåttergänget på ekologiska bananer. Ett par ormvråkar flyglekte över skogen, spillkråka och gröngöling lät höra sina ljudliga lockläten från omgivningarna och 7 korpar drog förbi mot öster. Trots sommartorkan hittade Mona en mäktig Karl Johan, vars fot skulle bli en kvällsstuvning. Alla deltagare tackas varmt för arbetsinsatsen och hälsas välkomna 2015. Då firar vi 30 år i Muren!
Tom Sävström

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.