Ugglor i mossen – ”vo-hå……..voho åvo-ho”

Slaguggla i lämpligt boträd. 1/5 2014. Foto: Tom Sävström

Slaguggla i lämpligt boträd. 1/5 2014. Foto: Tom Sävström

I pärlugglans revir. Rövallsmossens NR, 30/12 2014. Foto: Tom Sävström

I pärlugglans revir. Rövallsmossens NR, 30/12 2014. Foto: Tom Sävström

På lördag 7/3 är det dags för vår ugglelyssnarkväll. Det är en aktivitet som varit årlig tradition i föreningens 60-åriga historia. Och med lite tur kan det bli stämningsfullt värre. De ugglor vi har chansen få höra i Surahammars kommun är lappuggla, slaguggla, kattuggla, hornuggla, pärluggla och sparvuggla. De två förstnämnda är ovanliga, men som sagt, chansen finns. Och lodjuren har parningstid och kan då vara ljudliga inom reviren. Vi går en lättare promenad på skogsbilväg och så fixar vi grillbrasa. Kl. 18:00 från Stenhuset och hemkomst någon gång mellan 21:00-22:00. SMHI aviserar mulet väder och plus 5 grader. Välkomna med ut i ugglemarkerna!
Tom Sävström

Kommentera

3 thoughts on “Ugglor i mossen – ”vo-hå……..voho åvo-ho”

  1. Ugglelyssning är verkligen något som jag hoppas kunna vara med på någon gång. Jag hade skrivit in det i almanackan men tyvärr tillät inte hälsan mig att delta i år heller. Till min glädje fick jag istället i natt höra en uggla alldeles utanför sovrumsfönstret! Återstår att försöka ta reda på vad det var. Jag har lyssnat igenom uggleläten på internet men tycker inget liknar det jag hörde.

  2. Pavla, hoppas du kan vara med på våra aktiviteter framöver. Ugglorna kan ha mystiska läten. Jag tror du hört kattuggla. Bara en gissning.
    /Tom

  3. Ja det vore roligt att kunna vara med. Kattuggla tror jag också på nu när jag har läst på och lyssnat igenom en hel del inspelade uggleläten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.