Hackspettar i Hälleskogsbrännan

Hackspettsintresserad grupp i Hälleskogsbrännan, 28/2 2016. Foto: Lennart Waara

Hackspettsintresserad grupp i Hälleskogsbrännan, 28/2 2016. Foto: Lennart Waara

På span efter tretåig hackspett, Hälleskogsbrännan, 28/2 2016. Foto: Tom Sävström

På span efter tretåig hackspett, Hälleskogsbrännan, 28/2 2016. Foto: Tom Sävström

Vi fick uppleva en strålande vårvinterförmiddag i det nyligen bildade naturreservatet Hälleskogsbrännan, då Naturskyddsföreningen inbjöd till hackspettsmorgon, söndag 28/2. Minus 10 grader på morgonkulan, senare värmande sol. Färden gick längs ”riksettan” från Skräddartorp fram till Grävlingsberget. Vi stannade och lyssnade på flera ställen och glädjen var stor då såväl spillkråka som tretåig hackspett sågs och hördes inom sina revir. I Vallsjöbäcken söder om Lilla Vallsjön sågs en strömstare och vid Björktjärnsmossen skrämdes en havsörn från sin spaningstall. Vid Grävlingsberget intogs det hägrande fikat och gruppbild arrangerades av utflyktsledaren. Särskilt tack riktades till Lennart och Roland Waara som berättade om det nya naturreservatet och om den pågående fågelinventeringen som VOF genomför inom brandområdet. Vi var 14 personer som deltog.

Tom Sävström

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.