Ängsslåtter och smörgåstårta

Du är välkommen till Skogsmuren på söndag och hjälpa oss med slåtter av en liten ängsyta. Mer information om ängen och om Skogsmuren får du på plats och vi bjuder på smörgåstårta. Förr var arealen ängsmark dominerande i vårt odlingslandskap. Idag finns en spillra kvar, i stort sett vad som naturskyddsföreningarna håller i hävd genom årlig slåtter. Motsatsen är klövervall. Ängsmark kan också anses vara alla blommande vägkanter, som visar tydligt hur ängens blommor är tillbakaträngda till dessa randområden. Du som studerar vägkanternas flora ser också mångfalden av insekter som är beroende av alla dessa ”blomsterrabatter”. Med vårt ängsarbete räddar vi slåtterfibbla, höskallra, jungfrulin, darrgräs, alla dagfjärilar, humlor och deras vänner. Skogsmuren når du genom att köra från Ramnäs, mot Gunnilbo/Skinnskatteberg, ta av in på Skogsmursvägen efter 5 km. Vi finns norr om själva torpet.
Välkommen på söndag, med eller utan lie.
Tom Sävström
Ordförande

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.