Mellan Muggbo Storkärr och Dragmossen seglade en kungsörn

 

Denna lilla håriga larv (Rostvinge) kröp på skogsvägen framför våra fötter. Dags hitta lämpligt övervintringsställe. 22/11 2020. Foto: Tom Sävström

Naturskyddsföreningens utflykt, söndag 22/11 2020, till skogen, eller snarare hyggena, mellan Ekorrfallet och Valbergen lockade tre deltagare plus en lycklig dvärgsnauscher. Vädret var bra; halvsol, 6 plusgrader, barmark. Vi gick på lerig sönderkörd skogsbilväg från Ekorrfallet fram till vändplanen sydväst Valbergen. I den ganska friska vinden manövrerade en kungsörn över landskapet och drog småningom mot nordost. En och annan korp och kråka patrullerade skogen, kanske i hopp om att finna slaktrester så här års. På den övre opåverkade vägsträckan kröp en larv av rostvinge, en nattfjäril inom familjen björnspinnare. Söder om vändplanen hittade vi lä för vinden och avnjöt kaffe, bulle och kaka.  Korvarna blev kvar i ryggsäcken, då tändsticksaskarna låg kvarglömda hemmavid. Vi noterade klövtramp i leran efter kronhjort. Nämnas ska också de två sparvhökar som vi såg i Seglingsberg på färden till målet. Men nog saknades ett vitt snötäcke på tjälad mark.

Tom Sävström

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.