Urväder på nyårsvandringen

En liten trupp glada gossar mötte upp för nyårsvandring i Seglingsberg 10/1. Otur med vädret tyckte vi, men det var också efterlängtat med snöyran som bäddade in landskapet i vinterskrud. Vi såg fram mot att äntligen få ta fram laggarna, trampa upp spår och gå på tur. Dagens tur till fots gick söder ut på kanalbanken till Färmansbo slussar. 11 gräsänder och en knipa (hane) fanns i vattnet. I ett stort äppelträd fanns ett mäktigt skatbo, där tornfalken lär ska häckat med framgång. På en lönn parasiterade lönnticka. Vi besökte också lagårdsbacken och noterade ett 50-tal gulsparvar och 10 gråsparvar. Några domherrar klängde i vinterståndarna och 20 tamduvor satt på rad på lagårdstaket. Ute på Turkie ängar jagade två havsörnar, uppvaktade av korpar, kråkor och kajor. Den intressanta kulturen i Seglingsberg diskuterades vilt, kring namns betydelse, årtal och om händelser och människor från bygden. Strax efter 13:00, efter att ha borstat snön från bilen, vred undertecknad på radion, för att lagom få höra att Ebba Andersson vunnit backklättringen i Tour de Skis epilog. En trevlig nyhet och avslutning på en likaledes trevlig utflykt.
Vi som strosade i Seglingsberg var
Tom (text), Torbjörn (foto), Lennart och Emrik

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.