Välkomna till ”De vilda blommornas dag”, vid Lönnbromossen nu på söndag!

Väddnätfjäril på svinrot, 12/6 2016 i Usträngsbo, Ramnäs socken. Foto: Tom Sävström


Här utlovas en trevlig vandring i ett område med hög biologisk mångfald. Lönnbromossen är Ramnäs finaste orkidékärr och här på fastare mark lever en population av väddnätfjäril, en dagfjäril som är fridlyst inom EU. På söndag får vi en guidad tur i området, signerad Sören Larsson, ordförande i Ramnäs-Virsbo Naturklubb. Stövlar på fötterna och fika i ryggsäcken. Det är frodigt i markerna just nu, så det kommer finnas mycket att se på vandringen.
Vi åker i bilar från Stenhuset kl. 13:00. Välkomna!
/Tom Sävström

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.