Skogslandskap farväl

Ormvråksbo, nyligen upptäckt maj 2018, strax utanför Surahammar. Honan ruvade i boet. Skogen avverkningsanmäld. Kommer ormvråkens skog kunna räddas? Har ormvråken något värde för Sveaskog? Svar kommer redovisas på hemsidan. Foto: Tom Sävström

Jag fick en bok i tack för insatser i länsförbundet av SNF, årsmötet i Fagersta 2017. Bokens titel ”Skogslandskap farväl”, är skriven av naturmänniskor i Dalarna, som vigt sina liv till naturen och dalaskogen. Så här skriver Sebastian Kirppu, en verklig skogskämpe, om svenskt skogsbruk; ”Konstigt nog häpnar vi inte över att vårt eget skogslandskap, vår barndoms skogar, har skövlats i mycket högre grad än Amazonas och till och med hårdare än Borneos regnskogar. Vi fäller inga tårar för våra egna utrotningshotade arter”. 

Svenskt skogsbruk har kritiserats av naturvårdsorganisationer i hela Europa. Se Naturskyddsföreningens krav på en ny skogspolitik. https://www.naturskyddsforeningen.se/vad-vi-gor/skog/vart-arbete/svenska-skogen/dags-for-en-ny-skogspolitik

Bli medlem i Naturskyddsföreningen och var med och rädda skogen!

Tom Sävström

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.